meer criteria

Omschrijving

Akershus is een statige en charmante officierswoning uit 1863, rustig gelegen in een woongebied met culturele en historische waarde (Sint-Annakwartier) in de nabijheid van de molens op de Kruisvest, en op 10 minuten stappen van het Brugse centrum.
De woning is in 1994, met veel respect voor het karakter van het huis, volledig gerenoveerd met kwaliteitsvolle materialen.
De voorgevel is heel recent (2012) hersteld en opnieuw geschilderd.


In de inkom is er onmiddellijk rechts toegang tot een bureau of bibliotheek (17 m²) met grote stijlvolle vaste boekenkast. Twee hoge vensters kijken uit op het oude Engels klooster. Het ruimtegevoel wordt versterkt door een doorkijk onder en door de trappenhal naar de woonkamer.
Verder tref je in de trappenhal de originele sierlijke houten trap met slijtvaste traploper en de toegang tot een zeer praktische kurkdroge kelder met wijnvakken.

Op het einde van de gang kom je via een prachtige glazen deur in het zitgedeelte van de woonkamer, ingericht in een aan het pand aangepaste klassieke stijl met behoud van enkele oude elementen, en met een eikenhouten parketvloer in visgraatmotief.
Via een sas met originele deuren met glas-in-lood ramen is er toegang tot het toilet.

Het woongedeelte loopt verder in een ruime luchtige aanbouw van ongeveer 50 m² (1994) in landelijke Scandinavische stijl. Hierin bevindt zich een goed uitgeruste comfortabele keuken (recent vernieuwde toestellen) met een natuurstenen werkblad.
De ruime licht-overgoten eethoek geeft uitzicht op een gezellige rustieke op het zuiden gerichte tuin in half-Engelse, half-Franse stijl, met een waterpartij en drie terrassen.

Op het einde van de tuin (25 m diep) bevindt zich de garage (30 m²) (vroeger paardenstal) met automatische poort, bereikbaar via de parallelle straat (Rolweg). De Rolweg biedt een vlotte uitweg via Kruispoort of Dampoort naar de Brugse ring. Boven de garage is er een ruime zolder. Hier kan eventueel ook nog gebouwd of verbouwd worden.
Op de eerste verdieping ligt aan de straatkant een grote slaapkamer (23 m²) helemaal in de oorspronkelijke toestand bewaard, met originele plankenvloer en aan het plafond de oude sierlijsten.

Aan de tuinzijde is er een ruime badkamer in art-decostijl met groot comfortabel ligbad, twee wastafels, een douche en toilet. Een met spiegelglas beklede schuifdeur geeft toegang tot een praktisch ingerichte dressing.

De tweede verdieping herbergt twee prachtige landelijk ingerichte gastenkamers (2006) telkens met wastafel en douche en de originele opgeschuurde plankenvloer. Het gemeenschappelijk toilet bevindt zich in de trappenhal.
Dit maakt Akershus uiterst geschikt voor het uitbaten van een B&B. Hiervoor is er al een goedkeuring bekomen.
De blauwe kamer aan de straatkant (23 m²) heeft een mooie uitkijk op de daken en het torentje van het Engels klooster. (De wastafel wordt meegenomen en moet dus vervangen worden).

De rode kamer aan de achterzijde heeft een kleine erker die een prachtig zicht biedt op de Brugse torens en de windmolens.
In de rode kamer is er nog een uitschuifbare trap naar een ruime zolderverdieping (30 m²), volledig geïsoleerd en van verwarming voorzien.
Akershus is een stijlvolle verzorgde woning voor liefhebbers van rust en ruimte in de onmiddellijke nabijheid van de Brugse binnenstad.

Financiële info

Prijs € 695.000,00
Registratierechten en erelonen € 74.363,39

Geografische info

Adres Carmersstraat 124
Gemeente Brugge (8000)
Omgeving Stad

EPC gegevens

EPC n° 20140123-0001519931-00000001-1
EPC waarde 241 kWh/m²
241

Bebouwing

Bebouwing gesloten
Bouwjaar 1863
Renovatiejaar 1994
Aantal slaapkamers 4
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Ruimtelijke ordening

Bouwvergunning Niet ingegeven
Recente bestemming Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Dagvaardingen Niet ingegeven
Voorkooprecht Niet ingegeven
Verkavelingsvergunning Niet ingegeven
As-Built Attest verkregen Niet ingegeven
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Niet ingegeven

Panden in de buurt